View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Jan 21, 2020 5:06 pmThis topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 2 posts ] 
 ΕΣΠΑΙΡΟΣ BloodBowl Leagues 
Author Message
Regular Hobby Writter
User avatar

Joined: Sun Nov 23, 2008 3:35 pm
Posts: 565
Location: Νέο Ηράκλειο Αττικής
Post ΕΣΠΑΙΡΟΣ BloodBowl Leagues
Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, φίλοι και συναθλητές,


Όλες οι leagues θα ακολουθούν τους επίσημους κανόνες του Living Rulebook 6, που μπορείτε να βρείτε εδώ: Competition Rules, εκτός του κανόνα του aging. Επιπλέον δεν θα συμπεριληφθούν οι τρεις νέες δοκιμαστικές ομάδες (Chaos Pact, Slann, Underworld), και κανένας από τους Optional League Rules.


Σε κάθε league, θα υπάρχει ανακοίνωση για τυχόν αλλαγές σε κανόνες, διευκρινήσεις για την league και την λίστα των PRP.


Για την καλύτερη διεξαγωγή των leagues θα υπάρξουν οι εξής House Rules:

Less Groups, Bigger Fun:
Από εδώ και πέρα οι leagues θα αποτελούνται από δύο όμιλους με τον καθένα να έχει αριθμό παικτών που καθορίζεται από την συμμετοχή των ατόμων.
Οπότε οι leagues θα μπορούν να υποστηρίζουν αριθμό παικτών διάφορο των δεκαέξι.


PRestige Points (PRP):
Αυτά τα ποντάκια είναι ένα σύστημα μέτρησης της απόδοσης του παίκτη στην κάθε league. Ας πούμε ότι είναι κάτι σας experience points για τον coach της κάθε ομάδας. Εξαρτώνται αποκλειστικά από τα παιχνίδια της ομάδας του, αλλά δεν καθορίζουν τίποτα στην ομάδα ή στα παιχνίδια τα ίδια. Για αυτό, τα PRP κερδίζονται ακόμα και στην ήττα, στο άσχημο αποτέλεσμα ή στα casualties που δεχθήκατε.

Στο τέλος των ομίλων, αυτά αθροίζονται και βγαίνει ένα αποτέλεσμα για τον κάθε coach. Οι ομάδες που προχωράνε στα Knock Out, δεν παίρνουν παραπάνω ποντάκια από τους επιπλέον αγώνες.

Αυτό το άθροισμα, καταρχήν καθορίζει την κατηγορία δυναμικότητας του παίκτη στην επόμενη league, εκτός και αν κατάφερε να φτάσει στην φάση των Knock - Out. Δηλαδή το πρώτο group διαμορφώνεται από τους παίκτες που έφτασαν στον τελικό, το δεύτερο από αυτούς που έχασαν στους ημιτελικούς, το τρίτο και το τέταρτο από αυτούς που έχασαν στην φάση των Knock - Out και τέλος τα υπόλοιπα groups διαμορφώνονται ανάλογα με τα PRP.

Από εκεί και πέρα ο παίκτης έχει την επιλογή να συνεχίσει με την ομάδα που είχε στην προηγούμενη league ή να αλλάξει ομάδα.

Αν ο προπονητής κρατήσει την ίδια ομάδα, παραμένουν στην κατοχή του τα έπαθλα που έχει κερδίσει από τις προηγούμενες leagues, και δικαιούται πριν την αρχή της league να κάνει ότι ανακατατάξεις θέλει στο Team Roster και να ξοδέψει όσο από το treasury επιθυμεί. Επιπλέον αφαιρούνται αυτομάτως όσα Miss Next Game έχει από την προηγούμενη league.

Αν όμως θελήσει να αλλάξει, το συνολικό PRP καθορίζει την αξία της νέας ομάδας. Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, δεν έχει κανένα έπαθλο στην κατοχή της, ανεξαρτήτως της μέχρι τώρα πορείας του παίκτη και θεωρείται ότι λόγο φήμης του προπονητή (PRP), είναι ήδη κάπως έμπειρη, αλλά δεν έχει συμμετέχει ξανά σε επίσημα παιχνίδια.

Η δημιουργία της νέας ομάδας γίνεται με την εξής σειρά:
1) Προστίθενται τα συνολικά PRP με ένα εκατομμύριο και αυτό το ποσό το στρογγυλοποιείται στις 5.000. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το Team Value της νέα ομάδας. Αυτό είναι το κύριο κριτήριο για την δημιουργία και τη συνέχεια της διαδικασίας.
2) Δημιουργείται ομάδα του ενός εκατομμυρίου ακριβώς, η οποία είναι legal για league παιχνίδια. Δηλαδή να έχει αξία ένα εκατομμύριο ακριβώς, να έχει 11 παίκτες τουλάχιστον και να μην έχει αγορασμένο Fan Factor.
3) Τα συνολικά PRP διαιρούνται με το 33.000, αυτό το ποσό στρογγυλοποιείται προς τα πάνω και το τελικό αποτέλεσμα είναι τα συνολικά level ups που δικαιούται η ομάδα. Αυτά προστίθενται τυχαία στους παίκτες με την χρήση ενός d100 roll για το κάθε advancement. Ο κάθε παίκτης έχει πιθανότητα να πάρει advancement ίση με τον μέγιστο αριθμό του εν λόγο παίκτη στην ομάδα του πολλαπλασιαζόμενο επί τρία. Αν η ομάδα του προπονητή έχει παραπάνω από έναν παίκτη που δικαιούται advancement, η επιλογή γίνεται πάλι τυχαία. Το μεγαλύτερο level ενός παίκτη δεν πρέπει να είναι πάνω από δύο από το μικρότερο level της υπόλοιπης ομάδας (δηλαδή για να βάλεις το 3ο level σε ένα παίκτη, θα πρέπει πρώτα όλη η ομάδα να έχει πάρει το 1ο level κοκ), οπότε αν τυχαίνει κάποιος να ξεπερνάει αύτον τον περιορισμό, γίνεται reroll μέχρι να επιλεχθεί διαφορετικός παίκτης. Τα SPP των παικτών με τα advancements ξεκινάνε ακριβώς στην αρχή του level. Τα skills που παίρνει ο κάθε παίκτης προστίθενται με κανονικό τρόπο advancement (δηλαδή 2d6 roll ακολουθώντας τους κανόνες του level up), κοστολογούνται με τον ίδιο τρόπο, και προστίθενται στο αρχικό Team Value της ομάδας. Δηλαδή ένα εκατομμύριο και το κόστος των advancements. Να τονιστεί ότι μετά τις ζαριές, μπορεί ο προπονητής να αποφασίσει να μην επιλέξει κάποια από αυτά τα advancements.
4) Το παραπάνω αποτέλεσμα αφαιρείται από το τελικό Team Value της ομάδας σας (το αποτέλεσμα του βήματος 1). Το αποτέλεσμα της αφαίρεσης μετατρέπεται σε Treasury για την ομάδα σας, το οποίο υποχρεούστε να ξοδέψετε για αγορές επιπλέον παικτών, rerolls, assistance coaches, cheerleaders κλπ. Διευκρινίζεται ότι η αγορά των rerolls σε αυτή τη φάση γίνεται στην διπλάσια της αρχική τους τιμή (δηλαδή σαν να αγοράστηκαν κατά της διάρκεια της league) και ότι δεν μπορεί να αγοραστεί Fan Factor (είναι υποχρεωτικό για μία νέα ομάδα να ξεκινήσει με μηδέν, αφού ακόμα δεν έχει "πιστούς" οπαδούς). Από το συνολικό Treasury που διαθέτετε μπορείτε να κρατήσετε το πολύ 40.000 για να τα χρησιμοποιήσετε μετά τον πρώτο αγώνα σας. Δηλαδή η τελική σας ομάδα μπορεί να είναι το πολύ 40.000 μικρότερης αξίας από το τελικό Team Value (το αποτέλεσμα του βήματος 1).

Ακολουθεί παράδειγμα για την καλύτερη κατανόηση:
1) Στην προηγούμενη league είχα βγάλει συνολικά 263.000. Οπότε γίνεται στρογγυλοποίηση στο 5.000 και το τελικό αποτελεσμά είναι 260.000, το οποίο είναι και το μέγιστο Team Value της νέα μου ομάδας.
2) Αποφασίζω να παίξω με νέα ομάδα Norse και φτιάχνω το αρχικό roster που πρέπει να είναι legal για παιχνίδι, δηλαδή ακριβώς 1.000.000, χωρίς fan factor. Οπότε έχω τα εξής:
1*Yhetee = 140.000
2*Norse Werewolf = 220.000
2*Blitzers = 180.000
1*Catchers = 90.000
5*Linemen = 250.000
2*Rerolls = 120.000
Σύνολο = 1.000.000
3) Η νέα μου ομάδα μπορεί να πάρει 8 advancements, γιατί από την προηγούμενη league έχω 260.000 PRP (260.000/33.000 με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, μας κάνει 8).
Οι πιθανότητες για τους παίκτες είναι:
Yhetee 3% (1 max*3) = 98-100 %
Norse Werewolf 6% (2 max*3) = 92-97%
Blitzers 6% (2 max*3) = 86-91%
Catchers 6% (2 max*3) = 80-85%
Throwers 6% (2 max*3) = 74-79%
Linemen 48% (16 max*3) = 26-73%
Ρίχνω λοιπόν 8 φορές 1d100. Έστω ότι φέρνω 98, 99, 100, 22, 28, 42, 73, 86. Αφού έχω μόνο ένα Yhetee στην ομάδα, δεν μπορώ να του κάνω 3 advancements, αν η υπόλοιπη ομάδα δεν έχει κάνει τουλάχιστον ένα, οπότε κάνω reroll το 100 και φέρνω 32. Επίσης το 22 δεν υπάρχει στην λίστα παιχτών και το ξαναρίχνω φέρνοντας 55. Με τα παραπάνω αποτελέσματα έχω 2 advancements στο Yhetee, 1 advancement σε Blitzer (σε έναν από τους δύο, δεν έχει σημασία) και 5 advancement σε linemen. Ρίχνω 5 φορές 1d6 με το 1 έως το 5 τους linemen μου και το 6 reroll. Έστω ότι φέρνω 4,2,4,6,5. Το 6 γίνεται reroll, αφού δεν ανήκει σε παίκτη, και φέρνω 4. Αλλά το νούμερο 4 lineman δεν μπορεί να έχει 3 advancement, οπότε ξαναρίχνω και φέρνω 1. Τέλος ρίχνω τα 2d6 για τον κάθε παίκτη ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού, και έστω ότι εκτός από 6 κανονικές ζαριές, φέρνω εξάρες σε έναν lineman, βάζοντάς του +1 STR και διπλές στο Yhetee, βάζοντάς του Block. Οπότε τα σύνολα των level ups κοστίζουν 200.000 (δηλαδή 20.000*6 κανονικά advancements, 30.000 για το Block του Yhetee και 50.000 για το +1 STR του lineman). Επιλέγω βέβαια μετά τις ζαριές να μην βάλω 2 από τα κανονικά skills στους linemen γιατί ανεβάζουν πολύ το κόστος της ομάδας και δεν θα έχω λεφτά για άλλες αγορές. Οπότε έχω τελικά 160.000 σύνολο κόστους advancements.
4) Αφαιρώντας από τα 260.000 τα 160.000 έχω 100.000, οπότε μπορώ να αγοράσω 1 apothecary με κόστος 50.000. Επειδή όμως περισσεύουν 50.000, και το max που μπορώ να κρατήσω είναι 40.000, αγοράζω και ένα assistant coach, αφού θέλω να κρατήσω όσα περισσότερα μπορώ για έναν ακόμα catcher με τα πρώτα 90.000. Τα 40.000 που περισσεύουν μπαίνουν στο treasury της νέας μου ομάδαςΑφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες, τα PRP μηδενίζονται και στην επόμενη league ξεκινάει εξ αρχής το μέτρημα. Η κάθε league θα έχει τη δική της λίστα με PRP, τα οποία θα είναι διαφορετικά, ανάλογα την league.

Σε περίπτωση που δύο προπονητές έχουν τα ίδια PRP και αυτό ορίζει ποιο θα είναι το group δυναμικότητας τους στην επόμενη league, τότε πρώτος από τους δύο θεωρείται αυτός που έκανε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προηγούμενη league, είτε αυτό είναι η θέση του, είτε τα TDs.
Αν υπάρξει ένταξη νέου παίκτη στις leagues, έχει την επιλογή να πάρει την θέση του παίκτη που έφυγε, κρατώντας όμως την ίδια ομάδα και συνεχίζοντας με αυτή, ή να ξεκινήσει την επόμενη league με το μέσο όρο του Team Value των τελευταίων τρειών παικτών που είχαν τον ίδιο αριθμό ηθελημένων conceed.

Πρέπει να διευκρινήσω ότι η διαδικασία δημιουργίας νέας ομάδας είναι περίπλοκη και απαιτεί την παρουσία κάποιου για το ρίξιμο των ζαριών, οπότε θα γίνεται είτε με την παρουσία του κομισάριου, είτε με κάποιου που θα ορίζεται πριν από κάθε league.


Transfer Period:
Στο τέλος της κάθε league, με την προϋπόθεση ότι ο παίκτης κρατάει την ίδια ομάδα και δεν αλλάζει μέσω των PRP, υπάρχει μεταγραφική περίοδος.
Ο κάθε προπονητής δικαιούται να πουλήσει και να αγοράσει νέους παίκτες. Η πώληση γίνεται στο μισό (rounded up) της τωρινής αξίας του κάθε παίκτη, ακόμα και αν η αξία του έχει ανέβει λόγο advancements. Επιπλέον η αγορά των νέων παικτών που αντικαθιστούν τους παλιούς μπορούν να γίνουν με 2 advancements λιγότερα αυτών που πουλήθηκαν (αν υπήρχαν). Αν για παράδειγμα πουλήσω έναν παίκτη με 4 advancements, μπορώ να αγοράσω έναν νέο με 2 advancements, ή δύο με 1 advancement κ.ο.κ. τα οποία ρίχνονται κανονικά, αφού πρώτα αποφασιστούν οι αγορές και πόσα level ups θα έχει ο κάθε παίκτης, και το κόστος τους ανεβαίνει ανάλογα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λεφτά από το Treasury και όσα περισεύουν επιστρέφουν εκεί. Αν παρόλα αυτά τα advancements δεν μπορούν να ολοκληρωθούν από τα υπόλοιπα λεφτά, λόγω του μεγάλου τους κόστους (πχ +1 STR), τότε θα πρέπει ο προπονητής να αλλάξει το advancement ή να το αφαιρέσει τελείως.


New Star Players:
Αν μία ομάδα σταματήσει τα παιχνίδια (λόγω PRP ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο) ή πουληθούν παίκτες από μία ενεργή ομάδα την μεταγραφική περίοδο, όσοι από αυτούς έχουν το 3ο advancement (δηλαδή 31+ SPP), θα γίνονται Star Players. Επιτόπου χάνουν όλα τα Injuries που έχουν λάβει (shamans τους περιποιούνται για να τους γιατρέψουν), λαμβάνουν το skill Loner και ανεβαίνει η αξία του κατά 10.000 για κάθε skill εκτός του Loner (ακόμα και αν αυτό είναι αρνητικό) και για κάθε +Stat που κατέχει ο παίκτης. Αυτοί οι παίκτες μπαίνουν σε νέα λίστα η οποία θα οργανώνεται και θα ανανεώνεται στο site αλλά και στον χώρο του συλλόγου.
Οι παίκτες θα μπορούν να λαμβάνονται από το ίδιο είδος ομάδας από την οποία προήλθαν ή απο παρόμοιες με την νέα τους αξία. Αν αγοραστούν όμως για έναν αγώνα από ίδια ομάδα από την οποία δημιουργήθηκαν, θα κοστίζουν την αξία τους πριν την προσαύξηση για το κάθε skill.


Tricolor:
Οι μινιατούρες των ομάδων θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 βασικά χρώματα και αρίθμηση για να θεωρούνται κατάλληλες να πάρουν μέρος στην league.


Timer:
Θα υπάρχει χρόνος για τον κάθε γύρο που θα είναι 4 λεπτά αυστηρά (εξαιρέσεις θα είναι οι νέοι παίκτες για τους πρώτους 3 αγώνες μέχρι να εγκλιματιστούν με το άθλημα). Το χρονόμετρο ξεκινάει άμεσα μετά το τέλος του γύρου του αντιπάλου.
Εάν και εφόσον με το πέρας των 4 λεπτών δεν έχει ολοκληρώσει τον γύρο του ο παίκτης, θεωρείται turnover και με το τέλος του τελευταίου action που έχει δηλώσει, σταματάει να παίζει και ξεκινάει ο επόμενος.
Ο χρόνος σταματάει να "τρέχει" μόνο όταν υπάρχει ανάγκη να γραφτεί κάτι στο Game Record Sheet, όπου ο παίκτης κάνει άμεσα παύση στον γύρο του και συμπληρώνει μαζί με τον αντίπαλό του, οτιδήποτε είναι ανάγκη να γραφτεί.


Referee:
Σε κάθε αγώνα θα υπάρχει διαιτητής για να διορθώνει λάθη στους κανόνες και να παρακολουθεί στην καταγραφή των αποτελεσμάτων.


Team Reroll:
Απαγορεύεται το reroll της ομάδας μετά την ημερομηνία έναρξης της league.


Illegal Procedures:
Παίζουμε κανονικά τον κανόνα των Illegal Procedures εκτός και αν οι δύο παίκτες αποφασίσουν από κοινού στην αρχή του αγώνα για το αντίθετο.


Peek:
Μπορείτε να δείτε την ομάδα του αντιπάλου σας οποιαδήποτε στιγμή, αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί και για τους δύο παίκτες, ο ίδιος αριθμός αγώνων.


Post-Match:
Τα level ups και οι αγορές θα γίνονται αυστηρά στο τέλος του αγώνα και όχι στην αρχή του επόμενου.


Ties:
Για πρόκριση στην φάση των knock-out, σε ισοβαθμία μεταξύ 2 παικτών, πρώτα μετράνε τα touchdowns μεταξύ των αγώνων τους. Αν υπάρχει ισοπαλία, μετά μετράνε τα συνολικά touchdowns. Αν υπάρχει πάλι ισοπαλία, μετά μετράνε τα συνολικά casualties. Αν στην απίθανη περίπτωση υπάρχει πάλι ισοπαλία, τότε μετράνε οι συνολικοί fans που έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα υπέρ της κάθε ομάδας. Αν συνεχίζει να υπάρχει ισοπαλία, συγκρίνονται τα PRP (Prestige Points) των παικτών. Αν για όνομα του Θεού υπάρχει πάλι ισοπαλία, τότε θα πέσει ένα unmodified d6 για τον καθένα και αυτός που φέρει το μεγαλύτερο περνάει.


Bounties:
Ο κάθε προπονητής μπορεί να δηλώσει επικήρυξη, είτε για την ήττα ενός παίκτη, είτε για τον σοβαρό τραυματισμό ή τον θάνατο κάποιου, ή ότι άλλο επιθυμεί. Για να γίνει αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μου κάνει post στον αντίστοιχο thread με την ομάδα και τα στοιχεία επικήρυξης, αλλά και το ποσό που διαθέτει.
Τα λεφτά θα πρέπει να υπάρχουν στο treasury του. Θα αφαιρούνται άμεσα και θα μένουν σε ένα pool. Επιπλέον αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει σε αυτό το pool, το συμπληρώνει στο thread και εγώ θα ανανεώσω το αρχικό post και το treasury της ομάδας του.
Η επικήρυξη μπορεί να ενδιαφέρει μόνο ένα άτομο, παράδειγμα να δίνεται σε κάποιον ένα ποσό για να νικήσει τον επόμενο αντίπαλό του, ή σε ένα σύνολο ατόμων, παράδειγμα να πεθάνει ένας συγκεκριμένος παίκτης από μία ομάδα.
Από την στιγμή που έχει γίνει μία επικήρυξη, δεν μπορεί να ακυρωθεί, παρά μόνο αν πλέον δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, όπου και τα λεφτά επιστρέφουν στους προκατόχους τους και η επικήρυξη διαγράφεται.


Conceding:
Μπορείτε να κάνετε concede από έναν αγώνα είτε πριν την αρχή του, είτε στο ημίχρονο, είτε οποιαδήποτε στιγμή στήνεται η ομάδα σας πρώτη στο γήπεδο. Το παιχνίδι λήγει άμεσα με σκορ 2-0 (όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μέχρι τώρα). Ο νικητής του αγώνα παίρνει το MVP και τα Winnings του αντιπάλου. Επιπλέον, τα δύο touchdowns που θεωρείται ότι μπήκαν λόγο του σκορ, τα καταγράφει ο νικητής σε όποιους δύο παίκτες θέλει (όχι στον ίδιο).
Τέλος, ο παίκτης που δήλωσε το concede, παίρνει ανάλογα με την league, το αντίστοιχο penalty στα PRP. Επιπλέον χάνει αυτομάτων 1 Fan Factor, δίνει το MVP και τα Winnings του στον νικητή και για όσους παίκτες έχουν 51 SPP και πάνω, ρίχνεται για τον καθένα ξεχωριστά 1d6 και αν έρθει 1-3, τότε ο παίκτης εγκαταλείπει την ομάδα. Αν συμβεί στην φάση των Knock Out και μετά, όπου δεν μετράνε πλέον τα PRP, το conceed σημαίνει αυτομάτως ότι ο προπονητής θα πρέπει να δημιουργήσει νέα ομάδα στην επόμενη league και δεν μπορεί να κρατήσει την ίδια.
Διευκρινίζεται ότι όλα τα παραπάνω penalties ισχύουν ΜΟΝΟ στην περίπτωση του κατά βούληση concede. Στην περίπτωση που ο παίκτης δεν μπορεί να στήσει τουλάχιστον τρεις παίκτες στο γήπεδο και κάνει αναγκαστικά concede, τότε δεν χάνει τίποτα από τα παραπάνω, απλά το τελικό σκορ θεωρείται 2-0 υπέρ του αντιπάλου.


Warning:
Η κάθε αγωνιστική θα έχει διορία 2 εβδομάδες. Κάθε δύο Κυριακές 15:00 η ώρα στον ΕΣΠΑΙΡΟ θα είναι η επίσημη μέρα διεξαγωγής των αγώνων και θα ανακοινώνεται στο thread της αντίστοιχης leagues με τυχών αλλαγές.
Οι αγώνες θα ξεκινάνε ΤΟ ΠΟΛΥ στις 15:10. Αν κάποιος αργήσει πάνω από αυτήν την ώρα και δεν έχει ενημερώσει εγκαίρως, είναι στην διακριτική ευχέρια του αντιπάλου αν θα παιχτεί ο αγώνας κάποια άλλη μέρα, ή αν θα θεωρηθεί ότι ο θύτης έκανε conceed τον αγώνα (με τα αντίστοιχα penalties φυσικά).
Αν υπάρξει ενημέρωση και ο αγώνας δεν γίνει την Κυριακή θα υπάρχει περιθώριο να γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες μετά από συνεννόηση των παικτών και ενός διαιτητή.
Αν δεν υπάρχει συνεννόηση, τότε ο παίκτης ο οποίος ήταν παρών την επίσημη ημέρα του αγώνα καθορίζει μέρα/μέρες και ώρα/ώρες που μπορεί και θέλει αυτός. Ο αντίπαλός του πρέπει να συμμορφωθεί με αυτές τις επιλογές, αλλιώς γίνεται conceed από μέρους του. Αν δεν καθοριστεί πότε θα γίνει ο αγώνας, η τελευταία επίσημη ημερομηνία είναι την Κυριακή 12:30 πριν την επίσημη μέρα διεξαγωγής της επόμενης αγωνιστικής. Αν κάποιος από τους δύο δεν είναι παρών, το παιχνίδι γίνεται conceed από μέρους του.
Αν δεν υπάρξει καμία απολύτως συνεννόηση και οι δύο παίκτες δεν παρουσιαστούν σε καμία από τις δύο επίσημες ημερομηνίες θεωρείται ότι έγινε conceed και από τις δύο πλευρές.

Σας ενημερώνω εξαρχής ότι θα είμαι πολύ αυστηρός με τους κανόνες διεξαγωγής των leagues και δεν θα κάνω διαχωρίσεις στους παραβάτες. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.


Στο email espairosbloodbowl@hotmail.com μπορείτε να μου πείτε ότι θέλετε περί των leagues, των κανόνων ή γενικά για το παιχνίδι. Το email αυτό χρησιμοποιείται για το BloodBowl και μόνο, οπότε θα παρακαλέσω να είναι αυτή η χρήση του.

Let the BloodBowl begins...


Fri Sep 21, 2012 4:17 am
Profile
Regular Hobby Writter
User avatar

Joined: Sun Nov 23, 2008 3:35 pm
Posts: 565
Location: Νέο Ηράκλειο Αττικής
Post Re: ΕΣΠΑΙΡΟΣ BloodBowl Leagues
Clarifications

Casualties, SPP και PRP

Παρακάτω υπάρχουν διευκρινήσεις όσων αφορά τα casualties σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά και το πως καταγράφονται.


Σε περίπτωση χρήσης apothecary σε ένα casualty, στο Game Record Sheet γράφεται το τελικό αποτέλεσμα και ανάλογα με αυτό δίνονται τα PRP, ανεξαρτήτως του πρώτου roll.
Παράδειγμα: ο Χ κάνει casualty στον Ψ, και στο injury table έρχεται 63, δηλαδή dead. Χρησιμοποιείται apothecary και το νέο roll είναι 41, δηλαδή Miss Next Game. Στο Game Record Sheet γράφεται ότι ο Χ έκανε ένα Miss Next στον Ψ και ο προπονητής του Ψ θα πάρει τα PRP για Miss Next Game.

Σε περίπτωση τραυματισμού από σπρώξιμο εκτός γηπέδου ή από foul, ο επιτιθέμενος δεν παίρνει SPP, οπότε και δεν γράφεται στο Game Record Sheet ενώ ο αμυνόμενος θα πάρει κανονικά PRP από τον τραυματισμό.
Παράδειγμα: ο Χ σπρώχνει τον Ψ εκτός γηπέδου και οι θεατές τον τραυματίζουν με 51, δηλαδή niggling injury. Ο Χ δεν θα πάρει SPP, οπότε και δεν γράφεται τίποτα στο Game Record Sheet, αλλά ούτε και PRP, αφού το injury δεν έγινε θεωρητικά από τον ίδιο τον παίκτη, αλλά από τους θεατές. Από την άλλη ο Ψ θα πάρει κανονικά PRP από τον συγκεκριμένο τραυματισμό.

Στην περίπτωση του τραυματισμού παίκτη με το Regeneration Skill, ο επιτιθέμενος θα πάρει SPP και PRP πριν να πέσει το Skill, ενώ ο αμυνόμενος θα πάρει PRP μόνο αν το Skill αποτύχει.
Παράδειγμα: ο Χ τραυματίζει τον Ψ και στο injury table έρχεται 67, δηλαδή dead. Ο Ψ ρίχνει το Regeneration Skill και φέρνει 5, οπότε αποφεύγει τον τραυματισμό. Στο Game Record Sheet, ο Χ θα γράψει ότι πήρε ένα kill injury και τα ανάλογα PRP, ενώ ο Ψ δεν θα γράψει τίποτα, ούτε δικαιούται PRP.


Decay

Ένας παίκτης που έχει το συγκεκριμένο skill, όταν δέχεται casualty, ο αντίπαλος ρίχνει 2 rolls και ο παίκτης «παθαίνει» και τα δύο. Στο Game Record Sheet, τα casualties που έπαθε ο παίκτης γράφονται και τα δύο, αλλά για τον παίκτη που τα έκανε, γράφει το πιο «σοβαρό», δηλαδή το μεγαλύτερο νούμερο στο ζάρι, και πρακτικά παίρνει SPP και PRP για το συγκεκριμένο και μόνο. Αν και τα δύο rolls είναι τα ίδια, τότε γράφεται μόνο το ένα και στις δύο περιπτώσεις.


Gate Roll και FAME

Αν και υπάρχει στους κανόνες, δεν είναι ξεκάθαρο, και γνωρίζω ότι έχει γίνει λάθος κάποιες φορές, οπότε το αναφέρω και εδώ. Στην ισοπαλία στο Gate Roll μεταξύ των παικτών, το FAME είναι και για τους δύο μηδέν. Με λίγα λόγια αν οι Fans είναι ίσοι και για τους δύο, δεν έχει κανείς το FAME (δεν παίρνουν με λίγα λόγια και οι δύο ένα στο FAME). Παίρνεις ένα στο FAME μόνο όταν έχεις παραπάνω Fans από τον αντίπαλο, και δύο αν έχεις τους διπλούς και πάνω Fans.


Hypnotic Gaze

Αν ένας παίκτης έχει δεχθεί Hypnotic Gaze από έναν αντίπαλο (Vampire ή Star Player για την ακρίβεια), τότε όπως ισχύει στους ήδη υπάρχοντες κανόνες, χάνει το Tackle Zone του, δεν μπορεί να κάνει catch, intercept, ή pass, δεν βοηθάει σε blocks ή fouls και δεν μπορεί να κινηθεί ηθελημένα μέχρι να πραγματοποιήσει το επόμενο action του. Σαν actions καταλογίζονται τα εξής: Block, Blitz, Pass, Hand-off, Foul και Movement (ακόμα και αν δεν υπάρξει καθόλου κίνηση). Οπότε μπορεί ένας παίκτης που έχει δεχθεί Hypnotic Gaze να δηλώσει Move, ώστε να έχει ξανά Tackle Zone, αλλά να μην κινηθεί καθόλου. Μπορεί να θεωρηθεί σαν stand up ενός παίκτη που ήταν πεσμένος, χωρίς όμως να χαλάει Movement. Αν παρόλα αυτά ο παίκτης δεν δηλώσει καμία κίνηση μέχρι το τέλος του γύρου του προπονητή του, είτε λόγο χρόνου, είτε λόγο turnover, είτε από παράληψη, ο παίκτης συνεχίζει να έχει τα μειονεκτήματα του Hypnotic Gaze.


Disturbing Presence

Το συγκεκριμένο skill δίνει -1 σε όλα τα pass, catch και intercept attempts σε απόσταση 3 τετράγωνα από τον παίκτη που το κατέχει. Τα penalties προστίθενται για όσους παίκτες έχουν το skill. Αυτό το skill δεν δουλεύει κατά της ομάδας σου, αλλά μόνο ενάντια στους αντίπαλους παίκτες.


Passes and Interceptions

Η ακριβής σειρά του Passing είναι η εξής:

1) Ο παίκτης δηλώνει Pass Action.
2) Μπορεί να κινηθεί για να σηκώσει την μπάλα, αν δεν την έχει ήδη στα χέρια του, και να φτάσει στο τετράγωνο από όπου θέλει να κάνει το Pass.
3) Χρησιμοποιώντας το Range Ruler, δηλώνεις σε ποιον παίκτη, ή σε ποιο κενό τετράγωνο, θα κάνεις την πάσα και υπολογίζεις τα modifiers.
4) Οι αντίπαλοι παίκτες με Pass Block δικαιούνται να κινηθούν αν μπορούν να καταλήξουν σε legal τετράγωνο για Intercept (δηλαδή να βρίσκονται έστω και λίγο μέσα στο Range Ruler ανάμεσα στον παίκτη που κάνει το Pass και σε αυτόν που πάει να την πιάσει). Πρέπει να φτάνουν σε αυτό το σημείο με κίνηση το πολύ τριών τετραγώνων που ακολουθεί τους κανόνες κίνησης (εκτός του γεγονότος ότι αυτή η κίνηση δεν μπορεί να ακολουθηθεί από παίκτη με Shadowing). Αν ο παίκτης φτάσει στο legal τετράγωνο, ή πέσει, η κίνηση τελειώνει.
5) Ο αντίπαλος προπονητής δηλώνει με ποιον παίκτη θα δοκιμάσει το Intercept. Το roll είναι AG -2. Θετικά modifiers είναι +1 για Very Long Legs και +1 για Extra Arms. Αρνητικά modifiers είναι -1 για κάθε αντίπαλο Tackle Zones (εκτός αν ο Interceptor έχει Nerves of Steel) και -1 για κάθε Disturbing Presence αντιπάλου στο οποίο βρίσκεται μέσα ο Interceptor. Το Intercept θεωρείται Catch attempt, οπότε o Interceptor δικαιούται reroll αν έχει Catch ή Pro (4+ για να δουλέψει το Reroll), αλλά όχι Team Reroll, αφού είναι στον γύρο του αντιπάλου. Αν ο παίκτης φέρει το roll, το Intercept είναι επιτυχές, ο προπονητής που δοκίμασε το Pass δέχεται Turnover και παίζει ο αντίπαλος (εκτός αν το Intercept έγινε σε Pass από παίκτη με Dump-off, οπότε ο γύρος συνεχίζει κανονικά). Αυτός που έκανε το Pass attempt, δεν ρίχνει ζάρι για το Pass. Η μόνη ευκαιρία που έχει ο παίκτης που έκανε το Pass είναι, αν έχει Safe Throw, να δοκιμάσει ένα unmodified AG roll για να κάνει cancel το Intercept. Αν ο Interceptor έχει Very Long Legs, δεν δικαιούται καν το roll από το Safe Throw.
6) Αν το Intercept δεν ήταν επιτυχές, τότε πέφτει το Pass roll από το παίκτη. Αν το αποτέλεσμα του ζαριού είναι 1 πριν ή μετά τα Modifiers, τότε γίνεται Fumble. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι 1, αλλά δεν είναι αρκετό για να είναι επιτυχές, τότε το Pass είναι Inaccurate και η μπάλα κάνει scatter 3 φορές από το τετράγωνο που υποτίθεται ότι θα πήγαινε (δεν μπορεί κανείς να δοκιμάσει να την πιάσει μέχρι να προσγειωθεί). Αν την πιάσει παίκτης της αντίπαλης ομάδας, ή σταματήσει σε κενό τετράγωνο, τότε γίνεται Turnover. Αν η μπάλα καταλήξει σε παίκτη της ίδιας ομάδας, είτε σε αυτόν για τον οποίον προοριζόταν ή μπάλα, είτε σε άλλον, δεν υπάρχει Turnover, ο γύρος συνεχίζεται κανονικά, αλλά το Pass ήταν Innacurate, οπότε δεν θεωρείται Completion.
7) Αν το Pass roll ήταν επιτυχές, τότε η μπάλα πάει στον στόχο της, είτε αυτή είναι παίκτης, είτε κενό τετράγωνο. Αν είναι κενό τετράγωνο, τότε γίνεται Turnover. Αν ο στόχος είναι παίκτης, τότε πέφτει το Catch attempt roll. Αν ο παίκτης πιάσει την μπάλα, τότε η πάσα ολοκληρώθηκε και υπάρχει Completion. Αν δεν την πιάσει, τότε η μπάλα κάνει bounce 1 τετράγωνο, μέχρι είτε να την πιάσει παίκτης της αντίπαλης ομάδας, είτε να βρεθεί σε κενό τετράγωνο (όπου και στις 2 περιπτώσει είναι Turnover), είτε μέχρι να την πιάσει παίκτης της ίδιας ομάδας (όπου ο γύρος συνεχίζει κανονικά).


Fri Sep 21, 2012 5:58 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.