View unanswered posts | View active topics It is currently Wed May 27, 2020 2:17 amReply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
 Zygon Wargaming Club 
Author Message
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Zygon Wargaming Club
Τι είναι το Zygon;

Με αυτό το ελαφρώς περίεργο όνομα αυτοαποαλείται μια ομάδα ατόμων η οποία έχει οργανωθεί ως ενα medieval LARP wargame club. Τι είναι το LARP όμως, θα μου πείτε…


Live Action Role Playing

Με αυτόν τον ιδιάζοντα ρόλο ονομάζονται όλα τα παιχνίδια τα οποία περιλαμβάνουν τη διαδραστική απεικόνιση χαρακτήρων από παίκτες, οι οποίοι σε αντίθεση με τα συνηθισμένα παιχνίδια ρόλων, είτε επιτραπέζια είτε στον υπολογιστή, υποδύονται σε όσο μεγαλύτερο βαθμό μπορούν τους “χαρακτήρες” τους, σε σημείο που μάλιστα κυριολεκτικά ενδύονται την φορεσιά του χαρακτήρα τους και συμπεριφέρονται όπως αυτός.

Τα LARP λοιπόν χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Σε εκείνα που δίνουν σημασία στην υπόδυση των ρόλων, και σε εκείνα που δίνουν σημασία στη δράση. Στα πρώτα, οι διαμάχες μεταξύ των χαρακτήρων λύνονται με διάφορους τρόπους. Ζάρια, κάρτες, κοινή συναινέσει κτλ. Δεν μας ενδιαφέρουν. Στο άλλο είδος LARP, της “δράσης”, οι διαφορές λύνονται παίρνοντας σπαθιά (ή άλλα όπλα) και “πολεμώντας”.

…όχι, δεν είναι ούτε κατά διάνοια όσο “επικίνδυνο” όσο ακούγεται. Κι αυτό, γιατί τα “όπλα” είναι πάντοτε ψεύτικα και ασφαλή. Είτε μιλάμε για σπαθιά από αφρολέξ, είτε για αεροβόλα όπλα (από κείνα με τα πλαστικά μπιλάκια, και μια υποκατηγορία LARP που επίσης δε μας αφορά), δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί οποιαδήποτε ζημιά μέσω αυτών (τώρα αν κάποιος σκοντάψει και πέσει, δεν θα έλεγα πως φταίνε ιδιαίτερα τα “όπλα”).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάτι που πρέπει να γίνει εξαρχής κατανοητό είναι ότι πρόκειται για παιχνίδι. Ούτε για τρόπο διδασκαλίας κανονικών μαχών ή τακτικών, ούτε πολεμική τέχνη, ούτε τίποτα πέρα από ένα απλό, αθώο παιχνίδι. Δεν είμαστε ούτε (παρα)θρησκευτική οργάνωση, ούτε (παρα)στρατιωτική, ούτε τίποτα τέτοιες ανοησίες. Για να λέμε τα αυτονόητα.


Medieval Wargame Club?

Αφού λοιπόν εξηγήσαμε τι είναι τα LARP, και αφού καθορίσαμε για τί είδους LARP μιλάμε, ας προχωρήσουμε να εξηγήσουμε το άλλο μισό.

Το Medieval δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη επεξήγηση- οι χαρακτήρες και το όλο κόνσεπτ είναι βασισμένα στη μεσαιωνική εποχή (προφανώς δεν μιλάμε για κάποια ιδιαίτερη ιστορική ακρίβεια, αλλά για φαντασία που δανείζεται στοιχεία. Δεν κάνουμε ιστορική αναβίωση (reenacting), παίζουμε ένα απλό παιχνίδι.

Το Wargame μέρος, ωστόσο, δεν είναι αρκετά ευνόητο. Όπως ήδη καταλάβατε, μιλάμε για ένα LARP στο οποίο η δράση και ο “πόλεμος”, είτε ατομικός είτε ομαδικός, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο – για κάποιους πολύ περισσότερο από την υπόδυση ενός ρόλου. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες δραστηριότητες (αλλά όχι όλες) του Zygon περιστρέφονται γύρω από τη διεξαγωγή οργανωμένων “πολέμων”. Για το σκοπό αυτό, οι χαρακτήρες των παικτών οργανώνονται σε αυτοσχέδιες, φανταστικές “χώρες”, οι οποίες διεκδικούν μέρη από έναν παγκόσμιο “χάρτη”. Κανείς δεν είναι απαραίτητο να ανήκει σε μια χώρα, φυσικά, ούτε να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι για να πάρει μέρος (πάντα εξάλλου αφθονούσαν οι μισθοφόροι), και υπάρχουν και άλλες ομάδες στις οποίες οι παίκτες μπορούν να οργανωθούν (συντεχνίες, λέσχες, κτλ) μέσα στο παιχνίδι. Αλλά οι “χώρες” είναι η βασική μονάδα, και όπως είπαμε, πλέον έχουν όντως κάτι να χωρίσουν!


Επίλογος

Ελπίζω αυτά τα ολίγα να σας κάλυψαν, για τα βασικά. Αν όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέροντα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε. Αν σας φαίνονται γελοία, πιστέψτε μας, ούτε κι εμείς θεωρούμε ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι περισσότερο από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι- δοκιμάστε και θα δείτε αν θα το διασκεδάσετε και σεις!

Αν θεωρείτε πως είμαστε κάποιου είδους “βιτρίνα” για τη CIA, to FBI, τη Mosad, την Al Qaeda, το παρακράτος, παραστρατιωτικές οργανώσεις, παραθρησκευτικές οργανώσεις, Ιεχωβάδες, Καθαρούς, Βογομίλους, τους μεγάλους παλαιούς, δρακονιανούς, νεφελίμ, ελοχίμ, ταμ-τιριρίμ… έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα. Οι πράκτορες μας θα είναι στο σπίτι σας στα επόμενα 15″.

http://zygon.wordpress.com/


Wed Jan 12, 2011 10:47 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
H πρώτη συνάντηση για να γνωριστούμε, να οργανωθούμε και να θέσουμε χρονοδιάγραμμα κανονίστηκε για Τρίτη, 18/1, στις 7 το απόγευμα τον ΕΣΠΑΙΡΟ.

Όποιος θέλει να έρθει, να συζητήσει, να γνωριστούμε κτλ είναι ευπρόσδεκτος! Στείλτε μου ένα ΠΜ μόνο αν θέλετε για να ξέρω να υπολογίσω.


Sun Jan 16, 2011 8:30 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Επιτέλους, δρομολογήθηκε η διαδικασία. Για όποιον ενδιαφέρεται, ιδού το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει:

http://zygon.wordpress.com/2011/01/19/% ... %BC%CE%B1/


Wed Jan 19, 2011 4:52 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Ενδεικτικοί κανόνες ανέβηκαν στο μπλογκ (ένα απόσπασμα/draft μόνο από το rulebook στο οποίο δουλεύουμε).

http://zygon.wordpress.com/2011/01/22/% ... %B5%CF%82/


Sat Jan 22, 2011 8:56 pm
Profile
Regular Hobby Writter
User avatar

Joined: Sun Dec 20, 2009 8:16 pm
Posts: 368
Post Re: Zygon Wargaming Club
Μετά από έγκριση του Cataphract έγραψα ένα διαφορετικό take στους κανόνες. Πιο απλό (HP based) με βάρος στο balance μεταξύ άμυνας(Shields) και επίθεσης (όπλα 2 χεριών η αλλιώς "Τα μαύρα"). Το ίδιο ισχύει και για τις πανοπλίες, ενθαρρύνοντας τις, αλλά χωρίς να κάνουν όσους φορούν Plate invincible. Επίσης αυτό το σύστημα όντας και πιο γενικευμένο αφήνει το fluff στον παίκτη και ελαχιστοποιεί το απαιτούμενο party/army optimization όσο αφορά τα όπλα που κρατά ο καθένας


Zygon Combat system Candidate

Στο Zygon καθε παικτης εχει ενα HP (Hit or Health).Αυτος ειναι ο αρθμος ζημιας που μπορει να δεχτει ενας παικτης πριν θεωρηθει νεκρος. Τα HP μπορουν να αυξηθουν με τη χρηση πανοπλιας.

Όπλα :
Υπαρχουν 2 κατηγωριες όπλων

Οπλα ενος χεριου (1H)
Τα οπλα ενός χεριου ειναι το βασικο οπλο του Zygon γιατι σου επητρεπει να τα χρησημοποιησεις παραληλα με ασπηδα. Τα οπλα ενος χεριου πρεπει να ειναι σημαδεμενα λευκα (Προτιμότερο στη λεπιδα) και κανουν 1 ποντο Ζημιάς

Όπλα Δυο Χεριων (2H)
Τα οπλα δυο χεριων ειναι πιο δυσκολα στη χρηση, Πρεπει να ειναι συμαδεμενα Μαυρα και κανουν 2 ποντους Ζημιας

Ολλα τα οπλα κανουν 1Η dmg αν χρησημοποιουνται παραληλα με ασπηδα ανεξαρτητα με το μεγεθος τους.
Μονο τα οπλα με αρκετο χωρο στη λαβη τους για δυο χερια μπορουν να θεωρηθουν 2Η και αυτο μονο οταν δεν χρησημοποιουνται παραληλα με ασπίδαΠανοπλίες

Καθολου Πανοπλια (Κουστουμι)
Οταν ενας παικτης δεν φοραει καθόλου προστατευτηκη παλοπλια δεν παιρνει εξτρα HP και καθε χτηπημα στα ακρα του θα τα αχρηστευει αυτόματα

Ελαφριά Πανοπλία
Ενας παικτης θεωρείται οτι φορά ελαφριά πανοπλια οταν τουλαχιστων το 20% του κορμου του απο τη μεση και πανω ειναι καλημενο με καποιο προστατευτικό μεσο οπως χοντρο δερμα η Γούνα. Η ελαφριά πανοπλία παρέχει +1 HP και 2 χτυπηματα σε ακρα πριν αχρηστευτούν.

Μεσαία Πανοπλία
Ενας παικτης με μεσαια πανοπλία φορά κάποιο προστατευτικό μεσο οπος chain-mail, Scale-mail η split-mail που παρεχει αρκετη προστασια απο χτυπηματα. (+2HP)

Βαριά Πανοπλία
Κυριως Plate και laminar armor.(+3 HP)

Ασπίδες:
Οι ασπίδες ανάλογα με την κατασκευή τους θα έχουν HP. Όταν τα HP της ασπίδας μηδενιστούν ο αμυνόμενος πρέπει να την πετάξει.


Επικροτήστε ή Χλευάστε ελεύθερα

_________________
Your mind is software. Program it. Your body is a shell. Change it. Death is a disease. Cure it. Extinction is approaching. Fight it.
- Eclipse Phase


Mon Jan 24, 2011 4:39 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Βασικά δεν είναι για να αντικαταστήσει αυτό που προτείναμε ως τώρα αλλά απλώς μια εναλλακτική. Προσωπικά προτιμώ το ήδη προταθέν σύστημα, αλλά μπορεί σε κάποιους να αρέσει αυτό, γι'αυτό και είπα στον crazygreek αφού είχε την ιδέα να τη μοιραστεί.

Απλώς το λέω επειδή το "έγκριση από τον Cataphract" μπορεί να υπονοεί από το ότι είναι "official" ενώ δεν είναι έως το ότι χρειάζεται έγκριση για να προτείνει κανείς το ο,τιδήποτε (lolw00t).

Μετά τα προφανή, ορίστε οι σκέψεις μου:

Απλό, αλλά ισοπεδωτικό. Το καλό με τα διαφορετικά ήδη όπλων είναι ότι μπορείς να έχεις περιπτώσεις damage immunity πρακτικά, το οποίο ειναι λογικό (Βάρα με όσο θες με το σπαθί, άμα φοράω full plate...). Σίγουρα βοηθάει σε πολλά πράματα, αλλά θα γίνουν αρκετοί καβγάδες (γιατί το δικό μου σπαθί για 3 πόντους δεν κάνει black damage και άλλα τέτοια).

Κατά τ'άλλα δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν θα με ενοχλούσε ιδιαίτερα να χρησιμοποιηθεί αυτό, να είμαι ειλικρινής, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσουμε λίγο.


Mon Jan 24, 2011 5:12 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Ένας πλήρης κατάλογος όλων των όπλων που θα χρησιμοποιούμε συν κανόνες για ασπίδες ανέβηκαν στο μπλογκ! Σύντομα θα ανέβει ποστ για πανοπλίες και κουστούμια, και επίσης μια αναλυτική περιγραφή των πέντε ικανοτήτων.

http://zygon.wordpress.com/2011/01/25/% ... %bb%ce%b1/


Tue Jan 25, 2011 9:42 pm
Profile
I try to become Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Wed Apr 19, 2006 10:30 am
Posts: 730
Location: Here...sometimes there.
Post Re: Zygon Wargaming Club
Προς το παρόν έχω διαλέξει όπλο.
Ραβδί.
Και για ρούχα...
Πολύ δέρμα.

_________________
http://www.cyborgcentaur.com


Wed Jan 26, 2011 3:48 am
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Έφτασε η ώρα για τη δεύτερη συνάντηση! Πέμπτη 27/1, ώρα 9μμ, στον ΕΣΠΑΙΡΟ, όπως και την πρώτη φορά. Θα συζητήσουμε πάλι με καινούριους, θα μιλήσουμε για κανόνες, και θα έχουμε και δείγματα του εξοπλισμού!

Όποιος ενδιαφέρεται ας αφήσει comment ή ας στείλει μήνυμα, πμ, email, ό,τι θέλετε! Αλλά και απρόσκλητοι να έρθετε δεν θα φάτε πόρτα, μην ανησυχείτε!

http://zygon.wordpress.com/2011/01/26/% ... cf%82-271/


Wed Jan 26, 2011 11:06 am
Profile
I try to become Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Wed Apr 19, 2006 10:30 am
Posts: 730
Location: Here...sometimes there.
Post Re: Zygon Wargaming Club
Καλά πήγε το θέμα.
Λοιπόν, μια φορά να κανονίσουμε να πάμε και σε κανα άλσος βεικου που είναι σχετικα κοντα
να κάνουμε τις σπαθασκίες μας και τις κονταρομαχίες μας όσο θελουμε σε ανοιχτό χώρο ...
γιατί όταν μιλάς για σπαθιά και κοντάρια όλη την θέλεις και να τα χρησιμοποιήσεις μετά.
:wink:

_________________
http://www.cyborgcentaur.com


Sat Jan 29, 2011 12:43 am
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Δυστυχώς για μένα από Δευτέρα τα κεφάλια μέσα, οπότε θα μείνουμε στο θεωρητικό επίπεδο ως τις 10 του μηνός.

Μετά όμως, φίλτατοι, πάμε όπου θέτε. Θα συνεχίσω το research μου κι αν είναι κάπου 10-15 θα κανονίσουμε το πρώτο workshop να φτιάξουμε σπαθάκια.

Προειδοποιώ τους πορωμένους δεν θα είναι έτοιμα τη στιγμή εκείνη (το κακό της κόλλας έναντι του duct tape) αλλά θα είναι πολύ πιο ανθεκτικά με κόλλα.

Επίσης, άφησα στο σύλλογο τα PVC, τα βρήκε κανείς ή τα πετάξανε; :oops:


Sat Jan 29, 2011 3:03 pm
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Σας προσκαλούμε στην τρίτη συνάντηση για το Zygon Wargaming Club, Σάββατο 19/2 στις 9μμ στον ΕΣΠΑΙΡΟΣ!

Πέρα από τις καθιερωμένες συζητήσεις και γνωριμίες, θα έχουμε παράλληλα και workshop στο οποίο θα κατασκευάσουμε τον πρώτο μας εξοπλισμό. Επομένως, όποιος θέλει μπορεί να έρθει με τα κατάλληλα υλικά (μπλε ημι-μαλακό αφρολέξ (όπως τα στρωματάκια κάμπινγκ/γυμναστικής), βενζινόκολλα, και σωλήνες pvc διαμέτρου 15-20 χιλιοστών) ή απλά να έρθει να δει πως γίνεται και να μας γνωρίσει αν είναι καινούριος!

http://zygon.wordpress.com/2011/02/17/% ... kshop-192/


Thu Feb 17, 2011 3:16 pm
Profile
I try to become Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Wed Apr 19, 2006 10:30 am
Posts: 730
Location: Here...sometimes there.
Post Re: Zygon Wargaming Club
Μαλλον θα φέρω και εγώ το δικό μου υλικό για να φτιάξουμε τίποτα.
Επίσης θα φέρω και τον δερμάτινο θώρακα που έχω φτιάξει για να πάρουμε
μια πρώτη γεύση, τι μπορεί να φτιαχτεί από ρουχισμό.

_________________
http://www.cyborgcentaur.com


Fri Feb 18, 2011 12:53 am
Profile
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Re: Zygon Wargaming Club
Αν έχω κουράγιο, θα φέρω gambeson + τον αλυσιδωτό που τελειώνω.


Fri Feb 18, 2011 2:16 am
Profile
King Spammer
User avatar

Joined: Sat Apr 08, 2006 12:40 pm
Posts: 5058
Location: P.Rafti
Post Re: Zygon Wargaming Club
Αν όχι τότε μια pic εδώ? 8)

_________________
"Αν δεν μπορείς να προσθέσεις μέρες στην ζωή σου προσθέσε ζωή στις μέρες σου..."
Δημήτρης Κοντοπίδης ετων 30 (πάσχει από θανατηφόρα κληρονομική νόσο).


Fri Feb 18, 2011 7:42 am
Profile YIM
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.