View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Feb 23, 2020 6:10 pmReply to topic  [ 1 post ] 
 [FLUFF] The Final Battle 
Author Message
Am I a bot?
User avatar

Joined: Wed Apr 15, 2009 1:07 pm
Posts: 47
Location: Shiro sano Kakita
Post [FLUFF] The Final Battle
3 Aout 1808 - night

Βόρεια από τις Πέννινες και τις Βερνικές Αλπεις και δυτικά των λιμνών νεσατέλ και Γενεύης κυλάει τα ήρεμα νερά του ο Γαλλοελβετικός Ιούρας. Στις περιοχές του εύφορου Ελβετικού οροπεδίου στη βόρεια Σαβοία κοντά στη πόλη Μόντ-Μπλάντ είχε στρατοπεδεύσει ο στρατός της Νάπολης (οι "άθλιοι Ναπολιτάνοι" όπως συνήθιζε να τους αποκαλεί ο στρατάρχης Λαν). Θεωρώντας βέβαιη την αριθμητική τους υπεροπλία κι εκτιμώντας λάθος τη δύναμη και τις θέσεις του Γαλλικού στρατού, είχαν προωθηθεί υπό τις διαταγές του αρχιστρατήγου τους από το στρατόπεδό τους ανατολικά της Βερόνα στη συγκεκριμένη τοποθεσία, έχοντας μπροστά τους τους λόφους της Γαλλικής επικράτειας. Πέρα μακριά στον ορίζοντα, αχνοφαινόταν η πόλη του Στρατσβούργου περιστοιχισμένη από ατέλειωτες εκτάσεις και βοσκοτόπια.
Οι Γάλλοι ανιχνευτές ειδοποίησαν το συνταγματάρχη Φαγιόλ για τις κινήσεις των εχθρικών στρατευμάτων. Ο διοικητής των Ουσάρων έστειλε αμέσως μήνυμα στο διοικητή του επιτελείου στρατάρχη Μπερτιέ για τις κινήσεις του εχθρού.

... Στη σκηνή του Αυτοκράτορα επικρατούσε σιωπή καθώς όλοι τον έβλεπαν να βηματίζει ανυπόμονα, οργισμένος και βλοσυρός. Ο αγγελιοφόρος από το Παρίσι είχε φέρει ανησυχητικά μαντάτα. Οι "σύμμαχοι" του έθνους δολοπλοκούσαν ενάντια στη Γαλλία, χρηματοδοτούσαν μυστικά τους εχθρούς του, μόνο οι Ισπανοί μαζί με τους Πορτογάλους στέκονταν ακόμη στο πλευρό του, πιστοί σύμμαχοι όπως αρμόζεο στος δύσκολες στιγμές. Η καθυστέρηση όμως του Ισπανικού στρατού ο οποίος καθυστερούσε αδικαιολόγητα δυτικά του Μονπελιέ τον είχε εκνευρίσει απεριόριστα...

... Ο στρατάρχης Λαν παρέα με μια νεαρή μικροκαμωμένη Φλαμανδή χωριατοπούλα διασκέδαζε στη σκηνή του όταν τον κάλεσαν για το συμβούλιο των στρατηγών. Δείχνοντας φανερά τη δυσαρέσκειά του στον απεσταλμένου του επιτελάρχη, με αργές νωχελικές κινήσεις φόρεσε τη στολή του, 'αρπαξε μια μισογεμάτη μποτίλια κόκκινο κρασί για το δρόμο και κατευθήνθηκε μουρμουρίζοντας στη σκηνή του Αυτοκράτορα.

... Επάνω σ' ένα τεράστιο τραπέζι στη μέση της μεγάλης σκηνής βρίσκονταν χάρτες της περιοχής με σημειωμένες τις θέσεις του Ναπολιτάνικου στρατού καθώς και τις θέσεις που επρόκειτο να καταλάβουν τα Γαλλικά στρατεύματα. Ο όγκος του Γαλλικού ιππικού υπό τις διαταγές του στρατηγού Κέλλερμαν θα ετοποθετείτο εμπρός από τις δυνάμεις του αριστερού τμήματος με σκοπό την πλαγιοκόπηση των εχθρικών στρατευμάτων. Ο στρατάρχης Νταβού θα αναλάμβανε την διοίκηση του κέντρου ενώ ο στρατηγός Σούλτ μια μικρότερη ομάδα πεζικού καθώς και τους ακροβολιστές στα δεξιά της Γαλλικής παράταξης. Γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος στρατός είχε ελάχιστες δυνάμεις ιππικού ο Γάλλος στρατηγός πρότεινε την συνέχιση της προέλασής τους από δεξιά (στη περίπτωση που δεν εύρισκαν αντίσταση) και καλυπτόμενοι από τους θάμνους να εξαπολύσουν επίθεση στο δεξί πλευρό της εχθρικής παράταξης περικυκλώνοντάς την, κάτι που ο Αυτοκράτορας επιδοκίμασε κι αποφάσισε την εφαρμογή του.4 Aout 1808 - early morning

Τα Γαλλικά στρατεύματα έλαβαν από νωρίς τις καθορισμένες θέσεις τους, τα πυροβόλα στήθηκαν στις οχυρώσεις, οι ακροβολιστές του ελαφρού πεζικού αναπτύχθηκαν στους θάμνους, οι θωρακοφόροι της Φρουράς ανέβηκαν στ' άλογά τους και περίμεναν τον εχθρό. Οσο για τον Αυτοκράτορα, αφού έστησε το παρατήριό του σ' ένα ψηλό λόφο βορειοανατολικά του πεδίου της μάχης, καβάλα στο κατάλευκο άτι του κι ακολουθούμενος από τον Μαμελούκο υπηρέτη του με τ' όνομα Ρουστάμ, επιθεώρησε τις θέσεις των Γαλλικών στρατευμάτων παρά τις αντιδράσεις των στρατηγών του για το φόβο πιθανών πυρών από τα εχθρικά κανόνια. "Ο στρατός με λατρεύει κύριοι. Δεν θ' αφήσουμε ένα τιποτένιο ανδρείκελο να μας νικήσει επειδή ο Γάλλος Αυτοκράτορας φοβήθηκε τα κανόνια τους!"

_________________
Crane Iaijutsu Master * Jade Hand Hero * Sensei * Elf
True nobility comes not from being superior to another man but from being superior to your past.


Mon Aug 03, 2009 1:37 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.