View unanswered posts | View active topics It is currently Mon May 25, 2020 5:42 amReply to topic  [ 8 posts ] 
 Matsustathis' storyline 
Author Message
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Matsustathis' storyline
Όπως γνωρίζετε αντικαθιστώ προσωρινά τον Στάθη στα χρέη του ως εξιστορητή στο Star Wars.

Του εύχομαι εγώ όπως και όλοι όσοι τον ξέρουμε και έχουμε παίξει και μαζί του κουράγιο και να γυρίσει σύντομα στην παρέα μας γερός και δυνατός!

Ελπίζω μέσα από τι ιστορίες που θα εξιστορίσω να κινήσω το ενδιαφέρον των παικτών τόσο στον κόσμο του Star Wars και στην ευρύτερη πλοκή του mass campaign, όσο και στις συγκεκριμένες περιπέτειες στις οποίες θα εμπλακούν οι ηρωές τους.

Νομίζω σε αυτό το σημείο ότι πρέπει να πω καποια πραγματάκια για μένα και για το παίξιμό μου.

Ασχολούμαι με το roplaying πάνω από 10 χρόνια, παρ' όλα αυτά δεν έχω το εύρος γνώσης σε διαφορετικά συστήματα που έχουν Story-tellers όπως πχ ο Celestial ή ο Yo-Master και δεν σίγουρα δεν θα ισχυριστώ πώς ξέρω καλά το SAGA σύστημα (έχω ασχοληθεί περισσότερο με τον προκάτοχό του σε D20 3.5).

Εντούτοις, γνωρίζω καλά τον κόσμο του Star Wars κυρίως μέσα από τις ταινίες και τα graphic novels. Είμαι όμως λίγο παλαιών αρχών και συγκλίνω περισσότερο με το πνεύμα και την εικαστική οπτική όπως πρωτοεμφανίστηκε στις πρώτες ταινίες και σε συγκεκριμένες σειρές από graphic novels.

Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες παικτών και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το roleplaying. Καθότι η θέση μου ως GM μου δίνει τι δυνατότητα να επιβάλλω (φασιστικά αν θέλετε) την δική μου άποψη για το roleplaying, κρίνω πως είναι δίκαιο και αναγκαίο να αποσαφινίσω ποία είναι η θέση μου επ' αυτού.

Οι κανόνες υπάρχουνε για να με βοηθήσουν να εξηγήσω τον κόσμο και για να επιλύσω θέματα που για λόγους ενδιαφέροντος και σασπένς πρέπει να έχουν έναν βαθμό απροβλεψιμότητας. Δεν υπάρχουν για να μου λένε οι παίκτες τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Οι κανόνες υπάρχουν για να δίνουν μια λογική και μια συνέπεια στις πράξεις των παικτών και των NPC. Αλλά για μένα πάνω απ' όλα είναι η ιστορία και η αίσθηση που δίνει ο κόσμος. Έτσι αντλώ την ευχαρίστηση μου από το παιχνίδι, όχι από το να ανταγωνίζομαι τους παίκτες αλλά από το να βλέπω να υφαίνεται μια ιστορία που είναι προϊόν 50% δικό μου και 50% δικό τους.

Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να αγνοήσω τους κανόνες καθότι είναι ένα mass campaign και θα επιβάλλω μάλιστα και κάποιες συμβάσεις που ίσως βλάπτουν την αίσθηση που δίνει ο κόσμος αλλά διαφυλάττουν την ψυχική υγεία του επόμενου GM που τυχών αναλλάβει κάποιον από τους παίκτες μου καθώς επίσης και την αίσθηση ισορροπίας μεταξύ των παικτών.

Ως εκ τούτου ο πλούτος που μπορει να συσωρρεύσει άφοβα ένας παίκτης σε εξοπλισμό και σε ζεστό χρήμα θα είναι ανάλογος του level του. Δεν πρόκειται να του αφαιρέσω κάτι που έχει ήδη αλλά θα τον προκαλλώ συνέχεια να μου αποδείξει οτι αξίζει να τον διατηρήσει. Επίσης όσο το σύνολο του πλούτου του υπερβαίνει το όριο θα είναι και πιο δύσκολο να αποκτήσει παραπάνω πλούτο. Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό το μέτρο αλλά κρίνω πως είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλαχτεί μια κάποια ισορροπία.
Αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και σε αντικείμενα και αναβαθμίσεις που είναι δυσεύρετες. Αν αυτό το μέτρο δεν αποδώσει τότε θα αρχίσω να ελέγχω για ζημιά στον εξοπλισμό αν κάποιος πέσει στα 0hp ή αν δεκτεί πολύ ισχυρό κτύπημα.

Δυστυχώς το ίδιο μέτρο αναλογικά θα εφαρμοστεί και στα xp. Βάση σύμβασεις με τους υπόλοιπους εξιστορητές δεν μπορώ να δώσω παραπάνω xp από κάποιο όριο. Παρόλα αυτά μου αρέσει οι παίκτες να σκέφτονται έξυπνα και να με ξαφνιάζουν και έχω τρόπους να επιβραβεύω παίκτες που ασχολούνται περισσοτερο με τον κόσμο απ΄όσο τους επιβάλλει η τρέχουσα ιστορία.
Συμμαχίες, φιλίες, πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, ακόμα και καταξίωση είναι όλα πράγματα που δεν μετριούνται με credits και xp αλλά πολλές φορές η αξία τους είναι μεγαλύτερη.

Σκοπευω να ασχοληθώ και με το background του κάθε χαρακτήρα οπότε και περιμένω συνέπεια των πράξεων των ηρώων με την ιστορία τους.
Θα προσπαθήσω να αναρτήσω στο site αυτό πληροφορίες και ιστορίες που κρίνω πως πρέπει να ξέρουν οι παίκτες για να μπορέσουν να παίξουν και να ευχαριστηθούν το campaign.

Τέλος θέλω να ζητήσω συγνώμη που χρησιμοποιώ στον προφορικό μου λόγο πολύ την αγγλική αλλά οι σπουδές στην αλλοδαπή βλέπετε είχαν το τιμημά τους.
Σε όσους διαφωνούν με την οπτική μου τους παρακαλώ να κάνουν υπομονή και σύντομα ο Στάθης θα είναι και πάλι μαζί μας οπότε και θα αναλάβει το τραπέζι.

May the force be with you!

Παρακαλώ οι παίκτες να μου στείλουν ένα pm για να δω ποιοι παρακολουθούν το site.

_________________
And still the men chatted pleasantly, and smiled. Was it possible they heard not? Almighty God! -- no, no? They heard! -- they suspected! -- they KNEW! -- they were making a mockery of my horror! -- this I thought, and this I think. But anything was better than this agony! Anything was more tolerable than this derision! I could bear those hypocritical smiles no longer! I felt that I must scream or die! -- and now -- again -- hark! louder! louder! louder! LOUDER! --

"Villains!" I shrieked, "dissemble no more! I admit the deed! -- tear up the planks! -- here, here! -- it is the beating of his hideous heart!"
- Edgar Allan Poe, The Tell-Tale Heart


Last edited by Azarel on Thu Mar 31, 2011 8:23 pm, edited 2 times in total.Thu Mar 31, 2011 4:14 pm
Profile
King Spammer
User avatar

Joined: Sat Apr 08, 2006 12:40 pm
Posts: 5058
Location: P.Rafti
Post Re: Matsustathis' storyline
Go go Azarel :D

_________________
"Αν δεν μπορείς να προσθέσεις μέρες στην ζωή σου προσθέσε ζωή στις μέρες σου..."
Δημήτρης Κοντοπίδης ετων 30 (πάσχει από θανατηφόρα κληρονομική νόσο).


Thu Mar 31, 2011 6:13 pm
Profile YIM
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Re: Matsustathis' storyline
Caveat προς του παίκτες:
Αν δεν είναι δηλωμένο δεν το έχεις. Αν δεν ειναι γραμμένο δεν υπάρχει.
Επίσης 380κ credits σε δικό μου campaign με 7ου lvl χαρακτήρες "παλιά στο Τέξας". Sorry lads, στην θέση μου το ίδιο θα κάνατε.

_________________
And still the men chatted pleasantly, and smiled. Was it possible they heard not? Almighty God! -- no, no? They heard! -- they suspected! -- they KNEW! -- they were making a mockery of my horror! -- this I thought, and this I think. But anything was better than this agony! Anything was more tolerable than this derision! I could bear those hypocritical smiles no longer! I felt that I must scream or die! -- and now -- again -- hark! louder! louder! louder! LOUDER! --

"Villains!" I shrieked, "dissemble no more! I admit the deed! -- tear up the planks! -- here, here! -- it is the beating of his hideous heart!"
- Edgar Allan Poe, The Tell-Tale Heart


Thu Mar 31, 2011 7:35 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Re: Matsustathis' storyline
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ CORUSCANT


ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΤΟΡΙΝ???

Πληροφορίες θέλουν η πρόσφατη απώλεια επικοινωνίας με τον πλανήτη γενέτειρα των Κελ Ντορ, Ντόριν να μην οφείλονται σε αστρικά φαινόμενα αλλά σε εισβολή των Μανταλοριανών βαρβάρων.

Ο πλανήτης Ντόριν εβρίσκεται σε σύστημα ανάμεσα σε 2 μαύρες τρύπες γεγονός που κάνει την πρόσβασή στο σύστημα δύσκολη. Στην ιστορία έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου η σκιά μάζης (mass shadow) των νεκρών αυτών άστρων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις υποδιαστημικές επικοινωνίες αλλά η τεχνολογία των υπερδιαστημικών αναμεταδοτών που έχει προωθήσει η Γερουσία παρά τις αντιδράσεις για το κόστος και τα ενίοτε προβλήματα όπως αυτό στον Αλμπα Λόνγκα, δυνητικά θα έπρεπε να εξαλλείψει τέτοια φαινόμενα.

Ο πλανήτης Ντόριν έχει υπάρξει σημαντικός εταίρος και υποστηρικτής της Δημοκρατίας μας και έχει και ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ευαισθητοποιημένων στη Δύναμη ατόμων. Πράγματι ο αρθμός των Τζεντάι που προέρχονται από τον Ντόριν έιναι τέτοιος που σχεδόν από την ένταξή του στην Δημοκρατία έχει δημιουργηθεί κοινότητα εκπαίδευσης στην Δύναμη χρηματοδοτημένη από την Γερουσία. Μία εισβολή στον πλανήτη θα ήταν σημαντικό πλήγμα για την Τάξη των Τζεντάι και για την Δημοκρατία.

Στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν πως μια εισβολή είναι μάλλον απίθανη και αναφέρουν πως ο Ντόριν στην ιστορία του έχει γλυτώσει από πολλους πολέμους που είχαν πλήξει τον γαλαξία λόγω της ιδιάζουσας θέσης του. Μια δύναμη εισβολής θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του ανεφοδιασμού και του πιθανού αποκλεισμού. Αστροφυσικοί αντικρούν ότι βάση των αρχείων των τελευταίων 3.000 Τ.Γ.Ε. (τυποποιημένων γαλαξιακών ετών) μια σύγκλιση των σκιών μάζης απέχει τουλάχιστον χίλια χρόνια.

Προς τον Ντόριν κατευθύνεται ήδη το πολεμικό καταδρομικό "Αγέρωχος" μόνο του καθώς η Γερουσία δεν ενέκρινε να δεσμευτεί μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη. Σχόλια από τον Ναό των Τζεντάι εδώ στον Κορουσάντ δεν υπήρχαν.

Οι σκέψεις όλων των νοήμονων εδώ είναι μαζί με τους συμπολίτες μας στον Ντόριν.


ΑΡΠΑΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ?
Πρόσφατα εγκρίθηκε από την Γερουσία πρόταση νόμου που επιτρέπει την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων υπέρ του ταμείου του πολέμου.
Ιδιώτες που δεν δραστηριοποιούνται οικονομικά σε κοινοφελείς σκοπούς δεν θα μπορούν να μεταφέρουν και να ξοδεύουν χρήματα πάνω από ένα ποσό.
Άτομα που διώκονται ποινικά θα έχουν άμεση δέσμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων. Λόμπι που προασπίζουν τις ατομικές ελευθερίες και εκπρόσωποι επιχειρηματικών κύκλων αντιδρούν έντονα.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΔΡΟΜΙΟ
Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε στέγαστρο διαστημοπλοίων στον Coruscant. Πληροφορίες λένε πως ένας μεγάλος αριθμός από αυτοσχέδιους πυραύλους διάσεισης εξερράγη προκαλλώντας μεγάλες ζημιές στο στέγαστρο και πιθανώς και στο διαστημόπλοιο που φυλασσόταν εκεί. Οι αρχές διερευνούν πώς τα παράνομα αυτά όπλα βρέθηκαν εκεί και σε ποιόν ανήκαν. Πληροφορίες ότι εμπλέκεται ένας πρώην στρατιωτικός και νυν μισθοφόρος ονομάτι Μποομπάν Φλερτ έχουν διαψευθεί. Ο επίτροπος της Γερουσίας για θέματα εσωτερικής ασφάλειας Ναύαρχος (εν αποστρ.) Μπραννάρτ Χολτ σε σχόλιά του αναφέρθηκε και σε αυτό το περιστατικό διαψεύδοντας πιθανότητα τρομοκρατικού κτυπήματος επίσης αναφέρει πως η φύση και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμα προς διερεύνυση.


Για περισσότερες ειδήσεις παραμείνετε συντονισμένοι.

_________________
And still the men chatted pleasantly, and smiled. Was it possible they heard not? Almighty God! -- no, no? They heard! -- they suspected! -- they KNEW! -- they were making a mockery of my horror! -- this I thought, and this I think. But anything was better than this agony! Anything was more tolerable than this derision! I could bear those hypocritical smiles no longer! I felt that I must scream or die! -- and now -- again -- hark! louder! louder! louder! LOUDER! --

"Villains!" I shrieked, "dissemble no more! I admit the deed! -- tear up the planks! -- here, here! -- it is the beating of his hideous heart!"
- Edgar Allan Poe, The Tell-Tale Heart


Last edited by Azarel on Fri Apr 01, 2011 6:17 pm, edited 2 times in total.Thu Mar 31, 2011 7:39 pm
Profile
Rookie

Joined: Thu May 28, 2009 6:55 pm
Posts: 150
Post Re: Matsustathis' storyline
Ελήφθη


Fri Apr 01, 2011 5:02 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Re: Matsustathis' storyline
Oogh Aan, Bomba Fet, Fandomaw, Stragos. Έχω επικοινωνίσει μαζί σας για να κανονίσουμε κάποιες τελικές λεπτομέρειες για destinies.

Mister Keedo Kilotanga παρακαλώ όπως αποστείλατε μήνυμα προκειμένου να κανονίσουμε κάποιες εκκρεμότητες.

_________________
And still the men chatted pleasantly, and smiled. Was it possible they heard not? Almighty God! -- no, no? They heard! -- they suspected! -- they KNEW! -- they were making a mockery of my horror! -- this I thought, and this I think. But anything was better than this agony! Anything was more tolerable than this derision! I could bear those hypocritical smiles no longer! I felt that I must scream or die! -- and now -- again -- hark! louder! louder! louder! LOUDER! --

"Villains!" I shrieked, "dissemble no more! I admit the deed! -- tear up the planks! -- here, here! -- it is the beating of his hideous heart!"
- Edgar Allan Poe, The Tell-Tale Heart


Tue Apr 19, 2011 4:52 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Re: Matsustathis' storyline
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ CORUSCANT

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ DORIN

Image

Οι Ηρωικές δυναμεις της Δημοκρατίας με την συνδρομή των "Ρεβανσιστών" Τζεντάι κατατρόπωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις των Μανδαλοριανών εισβολών σε μια σφοδρή ναυμαχία στο L2 του Dorin. Ταυτόχρονα οι Πλανητικές Δυνάμεις Ασφαλείας του Dorin απέκρουσαν ηρωικά τις προσπάθειες του εχθρού να καταστρέψει της επίγειες γεννήτριες των ενεργειακών πεδίων που προστατεύουν τον πλανήτη από τροχικό βομβαρδισμό.

ΠΙΚΡΗ ΝΙΚΗ
Η χαρά της νίκης αυτής επισκιάστηκε από μια μεγάλη απώλεια. Οι εισβολείς βλεποντας πως δεν μπορούν να κάμψουν το μαχητικό πνέυμα των σωμάτων ασφαλείας των Kel Dor επέλεξαν έναν διαφορετικό στόχο για να αποσβέσουν το μένος τους. Το Jedi Enclave του Dorin μην έχοντας επαρκή φύλαξη -καθότι οι περισσότεροι Jedi είχαν σπεύσει να βοηθίσουν τα σώματα ασφαλείας- ήταν ένας δελεαστικός στόχος για τους άνανδρους εισβολείς. Οι λίγοι μαθητές και καθηγητές που είχαν απομείνει δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και θα είχαν σφαγεί έως τον τελευταίο εάν μια γενναία ομάδα από κομμάντο του Δημοκρατικού Στρατού και έναν Jedi Knight δεν είxαν επέμβει. Παρά την γενναία αυτή παρέμβαση ο αριθμός των απωλειών ήταν μεγάλος και στην συντριπτική του πλειοψηφία παιδιά.


Last edited by Azarel on Mon Jun 13, 2011 11:39 pm, edited 1 time in total.Mon Jun 13, 2011 4:15 pm
Profile
Rookie
User avatar

Joined: Sat Jul 18, 2009 10:16 am
Posts: 108
Location: Never!Land
Post Re: Matsustathis' storyline
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ CORUSCANT

Θύμα κλοπής έπεσε πριν 2 κύκλους γνωστός επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της Συντεχνίας Εμπόρων και Μεταφορέων, κ. Narp Pilyev.
Δύο άγνωστοι παρέκαμψαν το σύστημα ασφαλείας του πολυτελούς διαμερίσματος του κ. Pilyev και αποφεύγοντας τους προσωπικούς του φρουρούς και Droids ασφαλείας διάρρηξαν το χρηματοκιβώτιο που διέθετε στην κρεβατοκάμαρά του αφαιρώντας προσωπικά και επαγγελματικά έγγραφα καθώς και το ποσό των 50.000 μονάδων πίστωσης.
Οι δύο εγκληματίες έγιναν αμέσως μετά αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη όμως πρόλαβαν να διαφύγουν -με τρόπο που παραπέμπει και σε έργα holo-vid- πηδώντας σε ένα air-speeder που οδηγούσε ένας τρίτος συνεργός τους και παρόλο που καταδιώκτηκαν από την την ασφάλεια, κατόρθωσαν να διαφύγουν στα χαμηλότερα επίπεδα της πόλης.

Το δε θράσος των εγκληματιών δεν είχε όρια καθώς καλέσαν από το διαμέρισμα την εταιρία που εγκατέστησε το χρηματοκιβώτιο προκειμένου να μάθουν πως να το ανοίξουνε. Ο έμπειρος υπάλληλος που δέκτηκε την κλήση γρήγορα κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησε αμέσως τον ιδιοκτήτη και την ασφάλεια. Η ασφάλεια εξετάζει τα αρχεία της κλήσης αλλά δεν μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό της συσκευής που χρησιμοποιήθηκε. Αναλύσεις που έγιναν στην ηχογραφημένη συνομιλία υποδεικνύουν πως ο θρασύτατος δράστης ήταν κατά 85% Kel Dor.

Αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούνε πως η διάρρηξη είχε ως κίνητρο εταιρική κατασκοπία αν και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας πιο προσωπικής επίθεσης κατά του κ. Pilyev.


Mon Jun 13, 2011 11:39 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.