View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Feb 20, 2020 11:47 pmReply to topic  [ 5 posts ] 
 Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet 
Author Message
Am I a bot?
User avatar

Joined: Sun Dec 01, 2013 7:27 pm
Posts: 92
Location: This side of the Rim
Post Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet
Καλημέρα σε όλους!

Αυτό το Σάββατο στις 12:00 (σχεδόν, περίπου, κοντά, ελπίζουμε) παίζεται στο σύλλογο η μάχη του Bar Sur Aube, από την εκστρατεία στη Γαλλία το 1814.

Πάντες ευπρόσδεκτοι, όπως πάντα!

Image

Αρης Κ.

_________________
You do not make history. You can only hope to survive it.
Image


Thu Oct 16, 2014 1:03 pm
Profile
Regular Hobby Writter
User avatar

Joined: Mon Oct 02, 2006 10:16 pm
Posts: 359
Location: Location ... location ... location
Post Re: Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet
ll be there. Εκτός αν πάλι τελειώσουμε καλές 04:00 , οπότε και δε θα ξυπνάω ούτε με ομοβροντίες κανονιών.

_________________
"Κάθε τύπος πλοίου μπορεί να θεωρηθεί ναρκαλιευτικό, για μια και μόνο φορά!"
(Παλιός Αρχικελευστής)


Thu Oct 16, 2014 9:20 pm
Profile
Am I a bot?
User avatar

Joined: Sun Dec 01, 2013 7:27 pm
Posts: 92
Location: This side of the Rim
Post Re: Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet
Bar Sur Aube λοιπόν.

Γάλλοι υπό τον Ουντινό από τη μία, μια τυπικά ετερόκλητη Συμμαχική στρατιά από την άλλη. Σε όλη την εκστρατεία του 1814, κάθε φορά που ο Ναπολέοντας προσπαθούσε να πιάσει και να τσακίσει μια Συμμαχική διοίκηση, άφηνε μια οπισθοφυλακή να προστατεύει τα νώτα του από τις άλλες. Και κάθε φορά, οι Σύμμαχοι πίεζαν αυτήν την οπισθοφυλακή, όπως στο Bar Sur Aube.
Ο Στρατάρχης Ουντινό, παρορμητικός ως συνήθως και προσπαθώντας να διατηρήσει την εντύπωση ότι τους Συμμάχους καταδιώκει ο ενεργητικός Ναπολέοντας, περνάει τον ποταμό Aube. Για κακή του τύχη, το ίδιο βράδυ ο ανώτατος διοικητής των Συμμάχων μαθαίνει ότι ο Γάλλος Αυτοκράτορας είναι αρκετά πιο βόρεια, προσπαθώντας να τσακίσει τους Πρώσσους του Μπλύχερ- και αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Όσο γρήγορα γίνεται, διαταγές φεύγουν στο V Σώμα του Βαυαρού Wrede (που μόλις έχει απωθήσει ο Ουντινό) και το VI Σώμα Ρώσσων του Βιττγκενστάιν να συγκλίνουν στο Bar Sur Aube.
Το επόμενο πρωί η επίθεση ξεκινά. Ο Ουντινό αντιλαμβάνεται ότι το να αμυνθεί με τον ποταμό Aube στα νώτα του είναι επικίνδυνο, αλλά και το να προσπαθήσει να υποχωρήσει με τους Συμμάχους τόσο κοντά θα οδηγήσει σε καταστροφή. Η μόνη λύση είναι μια επιθετική, ενεργητική άμυνα.

Κάπου εδώ ξεκινάει το σενάριο:

Οι Γάλλοι αρχικά έχουν ένα μέρος του πεζικού τους να προστατεύει τις δυο γέφυρες του ποταμού, στο Bar Sur Aube και το Dolancourt. Η καλύτερή τους Μεραρχία, αυτή του Leval, έχει ήδη ανεβεί στο μικρό οροπέδιο πάνω απ'το Bar (παρακαλώ όχι αστεία του τύπου "a horse walks into a bar...", ευχαριστώ) και μία ακόμα μαζί με το ΙΙ Σώμα Ιππικού παραμένει σε εφεδρεία. Τo Συμμαχικό V Σώμα -μία μεραρχία Βαυαρών και μία Αυστριακών- είναι στα απέναντι υψώματα, και οι Ρώσσοι μόλις έχουν αρχίσει να μπαίνουν από τη δασωμένη άκρη του οροπεδίου.

Το V Σώμα κινήθηκε γρήγορα, για να επιτεθεί στο Bar Sur Aube και να το καταλάβει. Οι Γάλλοι δεν είχαν αρκετές δυνάμεις για να κρατήσουν ολόκληρη την πόλη, αλλά στη διάρκεια του παιχνιδιού κατάφεραν να εκμεταλλευτούν όσα πλεονεκτήματα είχαν -κάπως καλύτερο πεζικό και την αταξία που προκαλούσε στους επιτιθέμενους η είσοδος στα στενά σοκάκια της- και να τους απωθήσουν επανηλειμμένα. Οι Αυστριακοί υπέφεραν περισσότερο, καθώς βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στους υπερασπιστές του Bar και τις γαλλικές μονάδες στο οροπέδιο. Μια απόπειρα να περάσουν όλο το ιππικό του V Σώματος στην απέναντι όχθη του Aube και να καταλάβουν το Dolancourt ξεκίνησε πολύ αργά για να πετύχει το στόχο της, και γρήγορα οι μονάδες χρειάστηκαν για να αντιμετωπίσουν (όχι πολύ επιτυχημένα) το Γαλλικό VI Σώμα Ιππικού που εμφανίστηκε για να ενισχύσει τη Γαλλική άμυνα.

Οι Ρώσσοι ήταν κάπως διστακτικότεροι. Το μισό τους πεζικό προχώρησε για να αντιμετωπίσει τον Leval, και αργά και μεθοδικά πέταξε τους Γαλλους απ'τα υψώματα. Οι Ρώσσοι θωρακοφόροι κινήθηκαν προς το Bar και κατάφεραν τόσο να σταματήσουν το Γαλλικό VI Σώμα Ιππικού όσο και να σπείρουν σύγχυση στο Γαλλικό πεζικό, αποτελειώνωντας την Μεραρχία του Leval. Το υπόλοιπο Ρωσσικό πεζικό δεν είδε πολλή δράση, καθώς οι Γάλλοι χρησιμοποίησαν το ΙΙ Σώμα Ιππικού τους αρκετά απειλητικά ώστε να το κρατήσει μέσα στα δάση του οροπεδίου και μακριά από την μάχη. Η τελευταία φράση βέβαια διαβάζεται και ως "το Γαλλικό ΙΙ Σώμα Ιππικού δεν είδε πολλή δράση, καθώς οι Ρώσσοι χρησιμοποίησαν το υπόλοιπο πεζικό τους αρκετά απειλητικά ώστε να το κρατήσει μπροστά από τα δάση του οροπεδίου και μακριά από την μάχη"!

Στο τέλος των 8 γύρων του παιχνιδιού, οι Γάλλοι ήταν ακόμα κύριοι των γεφυρών του Bar και του Dolancourt, και παρά τις απώλειες σε ιππικό και πεζικό (ειδικά η Μεραρχία του Leval είχε καταρρεύσει) διατήρησαν αρκετές δυνάμεις ώστε να μην απειλούνται από τους Συμμάχους. Το παιχνίδι ήταν Γαλλική νίκη.

Και το συνηθισμένο φωτορεπορτάζ...

Αρχικό set up. Το ότι ο Γάλλος Αρχιστράτηγος εμφανίστηκε ντυμένος Redcoat δεν φάνηκε να επηρεάζει την αφοσίωσή του στο Ναπολέοντα.

Image
Image

Το V Σώμα αγναντεύει από ψηλά.

Image

The Russians are in the woods!

Image
Image

Ο Wrede ξεκινάει για το Bar Sur Aube, ενώ οι Γάλλοι ταμπουρώνονται στην πόλη και ανεβάζουν την εφεδρεία τους στο οροπέδιο.

Image
Image

Image
Image

Οι επιθέσεις των Αυστριακών στην πόλη έχουν αποτύχει (κόκκινα χαρτάκια στις βάσεις δείχνουν αταξία και φυγή), και είναι σειρά των Βαυαρών...

Image

...που υποχωρούν με τη σειρά τους.

Image

Οι Ρώσσοι συγκεντρώνουν υπεροπλία ενάντια σε μία μοναχική Γαλλική Ταξιαρχία. Η συνέχεια της σκηνής λογοκρίνεται γιατί μπορεί να μας διαβάζουν και ανήλικα.

Image

Έχοντας καθαρίσει τα υψώματα από Γαλλικό πεζικό, το Ρώσσικο πεζικό και πυροβολικό υποστηρίζει την επέλαση των Θωρακοφόρων εναντίον του Γαλλικού VI Σώματος Ιππικού.

Image


Και φυσικά δεν ξεχνάω το Ευχαριστώ στους παίκτες για τη συμμετοχή τους!


Άρης Κ.

_________________
You do not make history. You can only hope to survive it.
Image


Mon Oct 20, 2014 1:39 am
Profile
Mega Zuper Spammer

Joined: Tue Apr 25, 2006 8:55 am
Posts: 1096
Post Re: Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet
:D :D :D :D :D :D

Μπράβο Άρη.

Εξαιρετική μάχη, πολύ καλό στήσιμο και φυσικά τέλεια περιγραφή (οι φώτο έχαναν λίγο μια και δεν είχαμε τον επίσημο φωτογράφο) :!:

:D :D :D :D :D :D


Mon Oct 20, 2014 11:43 am
Profile
Am I a bot?
User avatar

Joined: Sun Dec 01, 2013 7:27 pm
Posts: 92
Location: This side of the Rim
Post Re: Σάββατο 18/10: Bar-Sur-Aube, Volley&Bayonet
Το σενάριο έχει ανεβεί εδώ: viewtopic.php?p=33119#p33119

Α.

_________________
You do not make history. You can only hope to survive it.
Image


Sat Nov 08, 2014 1:09 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.