Ας συνδράμω κι εγώ τα δυό κοπίκια μου. Van Hellsing, Indiana Jones και Mary Poppins

, υπερπαραγωγή μυρίζομαι, τύφλα να 'χει ο Καμερον.
Βλέπω οτι ξεφύγαμε απο τους καταποντισμένους και αέναα σκοτεινούς κόσμους του Sin City , του Blade Runner και του Dark City, με τους gothic και noir χαρακτήρες του που μιλάνε σα να βγήκαν από το Max Payne.

Πού αν και απίστευτα ατμοσφαιρικοί δεν ταιρίαζουν, κατα εμέ, στο κλίμα της ψευδούς κανονικότητας και του, επιφανειακά και μόνο, κρυμμένου παραλόγου και τρόμου.
Το πρόβλημα με τη φιλμογραφία κατα την αποψή μου είναι οτι η κάθε ταινία μπορεί να αποδώσει μόνο μερικές πτυχές του εκάστωτε story. Παραδείγματος χάρη, μιά ταινία σα το Se7εν μπορει να αποδώσει τη ατμόσφαιρα πριν την πρώτη σοβαρή επαφή με το Supernatural. Από την άλλη το ίδιο μπορεί να κάνει και το The Departed,το Matrix πριν τον Μορφέα και οποιαδήποτε άλλη. Οι χαρακτήρες μπορεί να παίζουν πρωταγωνιστές στο Τόλμη και Γοητεία

μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χαμπάρι για το τι παίζει εκεί εξω.
Μετέπειτα το κλίμα μπορεί να μείνει το ίδιο, να αλλάξει σε αυτό ενός θρίλερ ή κι ενός splatter σα το Hostel η το Saw

, ίσως να γίνει Harry Potter, ίσως X-Files

. Αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Καταρχάς από το είδος της επαφής, μιας και δεν θα αντιμετωπιζουν όλα τα party το ίδιο werewolf στη δική του εκδοχή της πραγματικότητας

. Άλλο changelings, αλλο demons κι άλλο ανθρωποφάγες cults που ζουν στο παλιό μετρό. Επίσης από τους ίδιους τους χαρακτήρες, καθώς αλλίως αντιμετωπίζει κάτι ένας κολλημένος παπάς αλλίως ένας παρανοϊκός στρατιώτης κι αλλιώς ένας ατάραχος επιστήμονας. Πιθανόν άλλοι να καταλήξουν να επιδίωκουν τη σύγκρουση επιθετικά άλλοι δυσταχτικά κι αλλοι να προσπαθουν να την αποφύγουν αλλά να μην μπορούν

. Τέλος η ατμόσφαιρα μπορεί να γυρίσει 180 μοίρες λόγω κάποιας εξυπνάδας ή χωρατού και το πάρτυ ξαφνικά να βρεθεί στα set του Dracula: Dead and Loving It ή του Τρελές Σφαίρες

.
Εν ολίγοις αυτο που θέλω να πω οτι λόγω της ποικιλίας των party και των supernaturals το κλιμα απο τραπέζι σε τραπέζι μπορεί να διαφέρει αισθητά και το να δωθούν δυο ή τρείς ταινίες κουρτίνες που να αντιπροσωπευουν όλο το campaign παραείναι οπτιμιστικό κατά την άποψη μου. Φυσικά ο εκάστωτε ST μπορεί να περιγράψει το κλίμα που θα επιδιώξει με το δικό του party στην αντιστοιχη ιστορία. Έτσι μπορώ να πω οτι για εμένα αντιπροσωπευτικά έργα για κλίμα θα ήταν το Se7en, το Ninth Gate, ίσως κάτι από X-Files, άντε και κάμμια βροχερή νύχτα που κι που

, αλλά με προοπτικές για απότομες αλλαγές ρυθμού κι σκηνές που θα βελτίωνουν τις γνώσεις των παιχτών στο αντικείμενο της ανθρώπινης ανατομίας.

Φυσικά αυτο μπορεί να αλλάξει μέσα στο καλοκαίρι.
Και ένα άσχετο note. Η ταινία Rocky Balboa, όπως και όλη η σειρά από οσο γνωρίζω έχουν γυριστεί στη Φιλαδέλφεια. Το ίδιο νομίζω και το Sixth Sense. Όποιος θέλει να δει μερικές τοποθεσίες της Φιλαδέλφειας θα μπορούσε να τo δει. Το λέω επειδή αρκετά σκηνικά του τελευταίου Rocky που ναι και επίκαιρο ταιριάζουν στη δική μου γωνιά της Φιλαδέλφειας.
Υ.Γ. Μεγάλα αυτά τα κοπίκια τελικά.