View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Jan 29, 2020 11:16 amReply to topic  [ 1 post ] 
 Dreadball for Dummies 
Author Message
Mega Zuper Spammer
User avatar

Joined: Tue Jun 16, 2009 5:08 pm
Posts: 1005
Post Dreadball for Dummies
Image
Το Dreadball είναι ένα φουτουριστικό άθλημα, συνδυασμός ράγκμπι και λακρός. Το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σε ομάδες, σκοπός των οποίων είναι να πάρουν τον έλεγχο της μεταλλικής μπάλας και να την "καρφώσουν" (Strike) σε μία από τις τρεις βάσεις του αντιπάλου, κερδίζοντας πόντους- πάντα μετράμε τη διαφορά των σκορ και όχι αθροιστικά (π.χ. αν κάποιος χάνει 2-0 και πάρει 3 πόντους, κερδίζει 0-1). Κάθε "προπονητής" κινεί τους παίκτες στο γύρο του, ο οποίος ονομάζεται Rush, ώσπου να τελειώσουν οι κινήσεις του (5 το γύρο), να κάνει Strike ή να χάσει τη μπάλα. Το παιχνίδι τελειώνει όταν λήξουν 14 γύροι (7 για την κάθε ομάδα) ή αν κάποια ομάδα έχει σκορ 7 ή περισσότερο.

Image

Οι παίκτες της κάθε ομάδας χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες: Guards, οι οποίοι δεν πιάνουν ποτέ τη μπάλα αλλά μόνο ξυλοφορτώνουν, Strikers οι οποίοι ασχολούνται μόνο με την μπάλα και είναι γρήγοροι αλλά δεν αντέχουν πολλά, και Jacks οι οποίοι μπορούν να κάνουν και τα δύο αλλά όχι τόσο καλά όσο οι ειδικοί. Όσο προχωράει μια λίγκα, τόσο αποκτούν εμπειρία και καινούριες ικανότητες. Μέσα στην πίστα, οι παίκτες κινούνται στα εξάγωνα και έχουν διάφορες επιλογές για actions, κάποιες κοινές (να κινηθούν στην πίστα ή να σηκωθούν), κάποιες ανάλογα με το ρόλο τους (οι Guards μπορούν να κάνουνε Slam, οι Strikers να πιάσουν, κλέψουν, πασσάρουν ή πετάξουν τη μπάλα, οι Jacks όλα τα ανωτέρω). Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βγάλετε από τη μέση τους αντίπαλους παίκτες, από φάουλ μέχρι Slams ή ακόμα και να τους ρίξετε τη μπάλα στα μούτρα!

Image

Τέλος, οι προπονητές έχουν στη διάθεση τους δύο ακόμα ατού: Τα Coaching dice, τα οποία είναι κάποια έξτρα ζάρια μιας χρήσεως που προσθέτουν σε rolls, και τις κάρτες, οι οποίες αλλάζουν κάποια δεδομένα στην πίστα ή επιτρέπουν στους παίκτες να κάνουν επιπλέον κινήσεις στον ίδιο γύρο. Οι περισσότερες ομάδες ξεκινάνε με 1 ζάρι και 1 κάρτα για κάθε ματς, το οποίο τους δίνει μια σχετική ευελιξία.


Ας δούμε τώρα τις διαφορετικές ομάδες με δυο λόγια:

Season 1 Teams

Image
Trontek 29ers (Corporation): Η απλή κλασσική χρήσιμη human ομάδα, με ικανοποιητικό αριθμό και των τριών ρόλων. Ευέλικτοι και απλοί, και ξεκινάνε με όριο καρτών 2 αντί 1 όπως οι περισσότεροι αντίπαλοι, δίνοντας τους πολλές επιλογές στο ματς.
Image
Greenmoon Smackers (Marauders): Απλοί και απολαυστικοί, η ομάδα αποτελείται από Orc Guards (από τους καλύτερους guard του παιχνιδιού) και γρήγορους Goblin Jacks. Ωστόσο, δεν έχουν καθόλου Strikers, πράγμα το οποίο σημαίνει πως δίνουν έμφαση στο να "αδειάζουν" το ταμπλό άνετα και γρήγορα ώστε να σκοράρουν οι Jacks με την ησυχία τους.
Image
Skittersneak Stealers (Veer-myn): Μια ομάδα που αποτελείται μόνο από Guards και Strikers, τρομερά ταχύτατους αλλά όχι και ιδιαίτερα ικανούς. Κινούνται αστραπιαία στο ταμπλό και είναι δύσκολο να τους κρατήσεις κάτω, αλλά είναι ολίγον τι... άμπαλοι.
Image
Midguard Delvers (Forge Fathers): Οι διαστημόνανοι είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε: αργοί, σταθεροί, αδυσώπητοι. Πολλοί Guards οι οποίοι δεν πέφτουν με τίποτα (πραγματικά είναι αδύνατο να πέσουν κάτω), αλλά αργοί και δυσκίνητοι Strikers, σίγουρα έχουν τρομερό αμυντικό παιχνίδι.


Season 2 Teams
Image
Chromium Chargers (Robots): Από τις πιο ευέλικτες ομάδες, τα ρομπότ-παίκτες ξεκινάνε ως Jacks και μπορούν να μεταμορφωθούν εν μέσω του παιχνιδιού στο ρόλο που θέλουν, αποκτώντας καλύτερα στατιστικά και τις ικανότητες για το ρόλο τους, αλλάζοντας όσες φορές χρειάζεται.
Image
Locust City Chiefs (Z'zor): Τρομακτικά ανθεκτική ομάδα (όλοι ξεκινάνε με το Can't Feel a Thing, ικανότητα που κόβει ένα πόντο ζημιάς), παίζει με έναν πολύ ισχυρό Guard και πολύ ευέλικτους Jacks και γρήγορους (αλλά όχι πολύ καλούς Strikers).
Image
Pelgar Mystics (Judwan): Ίσως η πιο focused ομάδα, αποτελείται ΜΟΝΟ από ταχύτατους, γρήγορους και ικανούς Strikers με την ικανότητα Long Arms που αυξάνει το βεληνεκές των Throw σας καθώς και την ικανότητα Misdirect που σας βοηθάει να χειραγωγήσετε τους αντίπαλους παίκτες... ειρηνικά.
Image
Void Sirens (Corporation): Ένα εναλλακτικό Layout για humans (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για male ομάδες), με τη διαφορά ότι έχουν λιγότερους Guards αλλά Jacks με την ικανότητα Running Interference που σας επιτρέπει να χαλάτε τα σχέδια του αντιπάλου εν μέσω του Rush του. Επίσης τρομερό ότι ξεκινάνε με 4 Coaching Dice (σε αντίθεση με το σύνηθες 1 των άλλων ομάδων) αλλά χωρίς κάρτες.


Season 3 Teams
Image
Shan-Meeg Starhawks (Asterians): Γρήγοροι, ευέλικτοι και ικανοί, αλλά ιδιαίτερα εύθραυστοι και αδύναμοι. Οι ελάχιστοι Guards τους ωστόσο έχουν την δυνατότητα να κατηγορούν τους άλλους παίκτες για φάουλ, στέλνοντας τους εκτός γηπέδου! Ωστόσο ξεκινάνε με 0 κάρτες και 0 ζάρια, το οποίο τους περιορίζει.
Image
Kalimarin Ancients (Nameless): Με δύο διαφορετικά είδη Guards (τους Hard που είναι οδοστρωτήρες και τους Sticky που κρατάνε τους αντίπαλους παίκτες κάτω) και πολλούς Strikers που δεν χάνουν με τίποτα τη μπάλα με τόσα πλοκάμια, αλλά καθόλου Jacks, βασίζονται στη σωστή χρήση των διαφορετικών ειδικοτήτων τους σαν ένα καλοκουρντισμένο παιχνίδι. Ξεκινάνε με 0 ζάρια και 0 κάρτες, περιορίζοντας τις εκπλήξεις στο ματς.
Image
Ukomo Avalanchers (Teratons): Δυνατοί αλλά αργοί, με πολλούς Guards και Jacks αλλά καθόλου Strikers, είναι λίγο άμπαλοι αλλά πολύ ανθεκτικοί και επιθετικοί. Η χαρακτηριστική τους ιδιότητα ωστόσο είναι το Teleport, που τους επιτρέπει να περνάνε ακάθεκτοι μέσα από αντίπαλους παίκτες αν και με περιορισμένη εμβέλεια. Ξεκινάνε με 0 κάρτες και 0 ζάρια, το οποίο τους δημιουργεί θέμα.
Image
Koeputki Kolossals (Zee): Ένα τσούρμο μαϊμούδες, η ομάδα αποτελείται μόνο από ευέλικτους αλλά αδύναμους και άμπαλους Jacks οι οποίοι έχουν την τρομερή ικανότητα να κινούνται ανά ζευγάρια και να αποφεύγουνε να τους εντοπίζουνε όταν κάνουνε φάουλ. Το περίεργο είναι ότι είναι τόσο αναρχικοί που κάθε Rush παίρνουν από 0 έως 3 coaching dice για το συγκεκριμένο Rush, και δεν μπορούν να αγοράσουν ζάρια όπως οι άλλες ομάδες.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις ομάδες σε Κάισσα ή Fantasy shop, κάθε μια στα 16 ευρώ.


Thu May 15, 2014 9:47 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.